Zomerpakkettenactie stichting Present

De zomer is een heerlijke tijd met vakanties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark, ijsjes eten met z’n allen, van de glijbaan in het zwembad en ga zo maar door. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? De zomer kan heel lang duren voor de kinderen als de mensen om je heen wèl op vakantie gaan en wèl dit soort leuke dingen ondernemen.  11

Stichting Present Woerden organiseert daarom de zomerpakkettenactie om de zomer voor een aantal van deze gezinnen een beetje zonniger te maken. De pakketten worden samengesteld door inwoners uit de gemeente Woerden en komen terecht bij hulpvragers en cliënten van maatschappelijke organisaties zoals de voedselbank, Vluchtelingen Steunpunt het Groene Hart, Abrona, Kwadraad, Leger des Heils, Stichting Ontmoeting. Maar ook scholen en kerken dragen gezinnen aan. Deze hulpverleners kunnen goed inschatten waar een zomerpakket een mooie aanvulling is. Bij de gezinnen speelt vaak meer dan alleen geldzorgen. 

Als je je opgeeft, krijg je van Present te horen hoe groot het gezin is, wat de leeftijden zijn van de kinderen en wat ze leuk vinden om te doen. Daardoor kun je een persoonlijk zomerpakket op maat samenstellen. Denk aan zomerspeelgoed, een bakpakket, leuke tijdschriften, gezelschapspelletjes etc. Door sponsoring, donaties en een bijdrage van de commissie diaconie van de raad van kerken kunnen we ook enkele bonnen voor een lokaal uitje in het pakket doen. Met een persoonlijk pakket op maat wordt de zomer voor deze gezinnen net een beetje mooier.  

Wil je (samen met  je gezin, vrienden, collega’s, klas, buren of Bijbelkring) ook een zomerpakket samenstellen? Ga dan naar www.presentwoerden.nl  voor meer informatie en meld je aan!  

Lukt het niet om zelf een pakket samen te stellen maar wil je de actie wel steunen? Doneer dan een pakket via www.steunpresent.nl  

Vorig jaar konden we 74 gezinnen een mooi pakket bezorgen. Doe je dit jaar ook mee? Aanmelden kan tot 31 mei. Halverwege juni hoor je voor welk gezin je een pakket mag maken.