Zin in Film – programma 2e helft 2022

Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen – waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met mede-kijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om met anderen je reactie te delen.

• woensdag 30 november Woerden,
  • maandag 28 november Oudewater

Supernova
Verenigd Koninkrijk 2020. 94 minuten. Drama van Harry Macqueen.  Met o.a. Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood en Peter MacQueen.

Amerikaanse romanschrijver Tusker (Tucci) en  Britse pianist Sam (Firth), al tientallen jaren een stel, reizen keuvelend in hun camper door het Engelse Lake District. Maar dit is niet zomaar een gezellige vakantie: Tusker lijdt aan beginnende dementie en wil nog één keer dierbare herinneringen ophalen. Supernova is een oer Brits drama: smaakvol en beheerst verteld, op het afstandelijke af. Toch is het erg aangenaam om anderhalf uur op te trekken met deze sympathieke personages. Hun liefde heeft een prachtige vanzelfsprekendheid, wat allicht mede te danken is aan de echte (hetero)vriendschap tussen Tucci en Firth.

“Gevoelig alzheimerdrama is vooral een film over ware liefde.” (AD)

• woensdag 21 december Woerden,
  • maandag 19 december Oudewater

Belfast
Verenigd Koninkrijk 2021. 98 minuten. Biografie van Kenneth Branagh. Met o.a. Jude Hill, Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench en Lewis McAskie.

De troubles in Noord-Ierland – waar vanaf 1969 een bloedige strijd plaatsvond tussen katholieken en protestanten – gezien door de ogen van een negenjarig jochie. Hij heet Buddy, komt uit een protestants gezin en woont in Belfast. Plotseling staat zijn buurt en alles wat hij dacht te weten over het leven op zijn kop. Een verhaal over liefde, vreugde en verlies.

“Ode aan een vitale en geplaagde stad.” (NRC)

In Woerden in De Parochiezaal, Rijnstraat 58.
In Oudewater in Ontmoetingskerk, Westsingel 2.

VOORAF AANMELDEN NOODZAAK bij:
voor Woerden: zininfilm@gmail.com
voor Oudewater: jannieboing@kaijen.net

Entree € 5,00 per persoon per avond. Alle films worden vertoond op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen. Zin in Film is een initiatief van Pax Christiparochie Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden.