Zin in Film – programma voorjaar 2022 (onder voorbehoud)

Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen – waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met mede-kijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om met anderen je reactie te delen.

• woensdag 19 januari Woerden,
  • maandag 31 januari Oudewater

Corpus Christi

Polen 2019. 115 minuten. Drama van Jan Komasa. Met o.a. Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek en Zdzislaw Wardejn.

Aangrijpend drama over jonge delinquent Daniel, die de jeugdinrichting ontvlucht en zich in een plattelandsdorpje voordoet als priester. Waar hij met zijn eigenzinnige aanpak en dwarse morele opvattingen voor veel opschudding zorgt. Maar ook trauma’s aanpakt waar de vorige priester niet aan durfde te beginnen. Geïnspireerd door echte gebeurtenissen.

“Een gelaagd drama dat niet volgens de platgetreden paden loopt.” Algemeen Dagblad

• woensdag 23 februari Woerden
  • maandag 21 februari Oudewater

The Father

Verenigd Koninkrijk 2020. 97 minuten. Drama van Florian Zeller. Met o.a. Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Rufus Sewell en Olivia Williams.

Fransman Zeller bewerkte zijn succesvolle toneelstuk Le père tot dit Engelstalige drama, waarin Hopkins de dementerende Anthony speelt, die de grip op zijn leven verliest in een Londens appartement. Hij weigert alle hulp van zijn dochter Anne. Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in twijfel te trekken.

“The Father is een aangrijpend en respectvol verslag van dementie .” De Volkskrant

• woensdag 30 maart Woerden
  • maandag 28 maart Oudewater

Far from the Madding Crowd

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2015.119 minuten. Drama van Thomas Vinterberg. Met o.a. Jessica Barden, Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts.

Victoriaans tijdperk, 1870. Bathsheba Everdene is een mooie, trotse vrouw met een  onafhankelijke geest. Ze wordt door drie zeer verschillende mannen het hof gemaakt: Gabriel Oak, een schapenhouder, Frank Troy, een roekeloze sergeant en William Boldwood, een welgestelde en wat oudere vrijgezel.

• In Woerden aanvang 20.00 uur in Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
  • In Oudewater aanvang 19.30 uur in Ontmoetingskerk, Westsingel 2.

VOORAF AANMELDEN VERPLICHT

voor Woerden:  zininfilm@gmail.com
voor Oudewater: jannieboing@kaijen.net

Entree € 5,00 per persoon per avond. Met gepast geld betalen. Alle films worden vertoond op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen.

Zin in Film is een initiatief van Pax Christiparochie Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden m.m.v. Protestantse Gemeente Oudewater..