Zin in Film – programma 1e helft 2022

Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen – waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met mede-kijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om met anderen je reactie te delen.

woensdag 20 april: Mjólk
IJsland, 2019, 92 minuten, Komedie / Drama van Grímur Hákonarson met Arndís Hrönn Egilsdóttir, Alfrun Rose en Þorsteinn Bachmann.

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Ze besluiten dan maar ten strijde te trekken tegen dit maffiasysteem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen!

“David versus Goliat op het IJslandse platteland.” (Trouw)

woensdag 1 juni: Corpus Christi
Polen 2019. 101 minuten. Drama van Jan Komasa met o.a. Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek en Zdzislaw Wardejn.

Geïnspireerd door echte gebeurtenissen. Terwijl hij zijn straf voor een moord uitzit in een gesloten jeugdinstelling, ervaart Daniel een religieuze roeping, maar door zijn criminele verleden zal hij nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij in een plattelandsdorp (onterecht) als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan om zich daadwerkelijk als hun nieuwe parochiepriester op te werpen.

Met Corpus Christi stelt de regisseur de waarde(n) van geloof aan de kaak. De film verglijdt heel geleidelijk van humoristisch naar schrijnend.” (Film Totaal)

“Een krachtig Pools drama over een vreemde Verlosser.” (Trouw)

woensdag 29 juni: Young@Heart

Al eerder in Zin in Film vertoond, deze hartverwarmende, ontroerende en humorvolle feelgood film. Ter afsluiting van dit seizoen nóg een keer.

2008 Verenigd Koninkrijk, Documentaire / Drama 103 minuten geregisseerd door Stephen Walker. Met Bob Cilman.

Documentaire over het koor ‘Young@Heart’. Het bestaat uit ouderen, gemiddelde leeftijd: 81, die liedjes zingen die niet echt bij hun leeftijdsgroep passen: geen klassiek, maar punk en rock. Het publiek gaat uit zijn dak. Ze hebben door de V.S. en Europa getoerd, concerten gegeven, maar nu zijn ze wee terug in Massachusetts en bezig met het  voorbereiden van hun nieuwe show. Hun dirigent Bob heeft een uitdagend programma samengesteld.

Maar als je een groep van vierentwintig ouderen zeven weken lang volgt is de kans groot dat ze niet allemaal de eindstreep halen. We komen er achter hoe het koor een grote rol speelt in het leven van deze zangers.

• Aanvang 19.30 uur in de Parochiezaal, Rijnstraat 58, Woerden

VOORAF AANMELDEN VERPLICHT bij  zininfilm@gmail.com

Entree € 5,00 per persoon per avond. Alle films worden vertoond op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen.

Zin in Film is een initiatief van Pax Christiparochie Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden.