Zin in Film – programma najaar 2021

Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen – waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met mede-kijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om met anderen je reactie te delen.

• woensdag 29 september Woerden
  • maandag 27 september Oudewater

Alle Tijd

Nederland/België 2011. Drama van Job Gosschalk. 96 min. Met o.a. Paul de Leeuw, Teun Luijkx, Karina Smulders, Alwin Puelinckx en Lineke Rijxman.

Maarten en Molly hebben een hele bijzondere band met elkaar. Sinds het overlijden van hun ouders is Maarten verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn kleine zusje. Gesteund door zijn beste vriendin Reina heeft hij Molly groot gebracht tot een zelfverzekerde, jonge vrouw. Wél heeft Maarten zichzelf hiervoor compleet weggecijferd. Als Molly plotseling aankondigt dat ze gaat samenwonen, wordt hij geconfronteerd met het zogenaamde ‘lege-nest syndroom’. Zowel Maarten als Molly hebben de grootste moeite om te wennen aan hun nieuwe levensfase en raken steeds verder van elkaar verwijderd. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. Ze worden gedwongen om rigoureuze keuzes te maken.

Liefde in voor- en tegenspoed.
“Een onvervalst drama.” (de Volkskrant)

•  woensdag 27 oktober Woerden
  • maandag 1 november Oudewater

Sorry, we missed you

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/België 2019. 100 min. Drama van Ken Loach. Met o.a. Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Nikki Marshall, Rhys Stone en Harriet Ghost.

Als geen ander kan Ken Loach indringende en urgente verhalen vertellen over gewone mensen. In “I, Daniel Blake” ging dat over een werkloze weduwnaar die vastloopt in het systeem, deze keer gaat het over een heel gezin. Beide ouders werken zich het schompes (hij als pakjesbezorger, zij als zorgverlener), en toch kunnen ze zich financieel nauwelijks redden. En ondertussen hebben ze geen tijd meer voor elkaar, of voor hun twee kinderen. Aangrijpend, levensecht en vlekkeloos geacteerd en geregisseerd.

“IJzersterk, aangrijpend manifest.” (de Volkskrant)

• woensdag 24 november Woerden
  • maandag 22 november Oudewater

Buladó

Nederland 2020. 86 min. Drama van Eché Janga.Met o.a. Tiara Richards, Felix de Rooy, Everon Jackson Hooi, Brend Kouijzer en Bert Aengenendt.

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Quira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Qura is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners van het eiland.

Wanneer de relatie tussen hen steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Quira biedt haar niet meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar pa.

Openingsfilm van NFF 2020 en bekroond met het Gouden Kalf voor beste film van 2020.

• woensdag 22 december Woerden
  • maandag 13 december Oudewater

Mjólk

IJsland, 2019, 92 minuten, Komedie / Drama, geregisseerd door Grímur Hákonarson met Arndís Hrönn Egilsdóttir, Alfrun Rose en Þorsteinn Bachmann.

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat  de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Ze besluiten dan maar ten strijde te trekken tegen dit maffiasysteem om de onaf-hankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen!

“David versus Goliat op het IJslandse platteland” (Trouw)

ZIN IN FILM

• In Woerden aanvang 20.00 uur in Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
  • In Oudewater aanvang 19.30 uur in Ontmoetingskerk, Westsingel 2.

VOORAF AANMELDEN VERPLICHT

voor Woerden:  zininfilm@gmail.com
voor Oudewater: jannieboing@kaijen.net

Entree € 5,00 per persoon per avond. Met gepast geld betalen. Alle films worden vertoond op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen.

Zin in Film is een initiatief van Pax Christiparochie Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden m.m.v. Protestantse Gemeente Oudewater..