Zin in Film – programma 2e helft 2023

Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen – waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond. 

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met mede-kijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om met anderen je reactie te delen.

  • woensdag 27 september Woerden
  • maandag 25 september Oudewater

De Acht Bergen Verfilming boek van Paolo Cognetti
Italië/België/Frankrijk 2022. Drama van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. Met o.a. Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Elisabetta Mazzullo, Elena Lietti en Filippo Timi.

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar.

Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Speelduur 141 minuten.

“In meeslepende verfilming ‘De Acht Bergen’ kunnen de bergen zowel helen als verwoesten” (de Volkskrant)

  • donderdag 26 oktober Woerden
  • maandag 30 oktober Oudewater

Girl with a Pearl Earring
Groot-Brittannië/Luxemburg, 2003, Drama van Peter Webber. 100 min. Met o.a. Colin Firth, Scarlett Johansson, Tom Wilkinson, Judy Parfitt. Scenario: Olivia Hetreed.

De zeventienjarige Griet werkt als dienstmeisje bij schilder Johannes Vermeer. Ondanks een wereld van verschil in afkomst, opvoeding, opleiding en sociale klasse, ontdekt Vermeer dat Griet intuïtief kleur en licht aanvoelt en neemt haar zo mee in de mysterieuze wereld van zijn schilderijen. De schilder raakt meer en meer geïntrigeerd door het meisje en maakt uiteindelijk een schilderij van haar dat de wereldgeschiedenis in zal gaan. Maar tegen welke prijs…?

“Een film van grote schoonheid” (The Times). Mooi bij de afsluiting van het jaar van Vermeer.

  • woensdag 29 november Woerden
  • maandag 27 november Oudewater

Zee van Tijd
Nederland 2022. Drama van Theu Boermans. 116 min. Met o.a. Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat, Sallie Harmsen, Elsie de Brauw en Kim Hertogs.

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ‘80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapel verliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd niet alle wonden heeft geheeld.

“Een prachtig en aangrijpend drama met een geweldige cast” (NFF). “Het publiek wordt niet gespaard” (de Volkskrant)

  • donderdag 21 december Woerden
  • maandag 11 december Oudewater

Boiling Point (Kookpunt)
Verenigd Koninkrijk 2022. Thriller van Phil Barantini. 92 min. Met o.a. Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Jason Flemyng en Ray Panthaki.

Anderhalf uur uit het hectische bestaan van masterchef Andy, die op een drukke avond vlak voor Kerstmis wel heel veel borden in de lucht moet zien te houden in zijn chique restaurant in Londen. En werkelijk alles komt voorbij: huwelijksproblemen, alcoholisme, onwillige werknemers, jaloerse oud-collega’s, allergische klanten, enzovoort, enzovoort, enzovoort. Wie ooit in de horeca heeft gewerkt, weet dat het alles behalve een kalmerende baan is.

Vooral de restaurantkeuken is een veeleisende, uitputtende werkplek waarin veel mensen het niet lang volhouden. In Boiling Point wordt het al knap lastig om het negentig zenuwslopende minuten uit te houden. Regisseur Barantini filmde Andy’s helletocht in één lange, niet onderbroken take, wat de aanwezige hectiek alleen maar nog verder vergroot.

Een duizelingwekkende nagelbijter!

Aanvang 19.30 uur.
In Oudewater: in Ontmoetingskerk, Westsingel 2.
In Woerden: in De Parochiezaal, Rijnstraat 58.

NOODZAKELIJK VOORAF AANMELDEN
voor Oudewater: jannieboing@kaijen.net
voor Woerden: zininfilm@gmail.com

VOORAF AANMELDEN NOODZAAK bij:
voor Woerden: zininfilm@gmail.com

Entree € 5,00 per persoon per avond. Alle films worden vertoond op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen. Zin in Film is een initiatief van Pax Christiparochie Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden.