Wereldjongerendagen 2023

In 2023 worden er weer Wereldjongerendagen georganiseerd waarbij de jongeren in ontmoeting met elkaar en paus Franciscus hun geloof samen zullen delen. Een ontmoeting die veel inspiratie mag geven aan alle jonge deelnemers die vanuit de hele wereld in Lissabon Portugal zullen samenkomen.

Voor dit evenement is een mooi logo gepresenteerd dat al heel veel inspiratie uitdraagt. Als eerste valt op dat in het logo de kleuren van Portugal zijn verwerkt en de rozenkrans als verwijzing naar Onze Lieve Vrouw van Fatima. In Fatima, dat op ongeveer 100 kilometer van Lissabon ligt, verscheen Maria in 1917 aan drie herderskinderen. Maria vroeg de kinderen om de rozenkrans te bidden voor de vrede. De verwachting is dat veel deelnemers aan de WJD ook Fatima zullen bezoeken.

‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas 1, 39) is het thema van de WJD 2023. De ontwerpster benadrukt dat het logo deze boodschap wil meegeven: “Blijf niet stilstaan, maar sta op en ga op weg. Zet je in om dingen voor elkaar te krijgen en op te bouwen. Het kruis als hoofdelement wordt doorkruist door een pad waar de Heilige Geest opkomt. Het is een uitnodiging voor de jongeren om niet stil te staan ​​en hen te vragen de hoofdrolspelers te zijn bij het opbouwen van een eerlijkere en meer broederlijke wereld. Daarom start de weg vanuit de letters in het logo, omdat het een weg is die niet eindigt met de WJD. De WJD zijn juist het begin.”