Pax Christi app

De parochie Pax Christi heeft een eigen app! Wat kunnen we daarmee en hoe werkt het? Dat gaan we hieronder proberen uit te leggen.

Registreren

Voordat je de app kunt gebruiken moet je jezelf eerst registreren in de app. Download de Pax Christi app in de Google Play store of Apple App Store door te zoeken naar Pax Christi. Je kunt ook de QR-code scannen die bovenaan deze pagina staat, dan wordt je automatisch naar de juiste app geleidt. Download de app en starten maar!

Zodra je voor het eerst aan de slag gaat in de app zul je een email adres in moeten vullen en een wachtwoord moeten kiezen. Heb je je van tevoren bij de parochie al geregistreerd voor de app, via de mail of via het registratieformulier in de kerk? Vul hier dan het email adres in waarmee je bij de parochie bekend bent. Als je nog niet van tevoren jezelf hebt ingeschreven voor de app is de kans aanwezig dat een app beheerder je account goed moet keuren zodra je de registratie voltooid hebt.

1. Vul je e-mailadres in. Heb je van tevoren je opgegeven voor de app? Vul dan het e-mailadres in waarmee je jezelf opgegeven hebt! Het kan zijn dat een app-beheerder na je registratie je account eerst goed moet keuren. Heb je van tevoren je e-mailadres opgegeven, dan hoeft dit niet!

2. Kies een wachtwoord.

3. Je hebt een e-mail ontvangen waarmee je het account moet valideren. We willen natuurlijk zeker weten dat jij het echt bent! In de e-mail staat een knop, klik hierop om je account te valideren.

4. De app stuurt je nu automatisch door naar het volgende scherm. Vul hier je voornaam en achternaam in. Kies ook een profiel foto. Zo kunnen je mede-parochianen zien wie je bent (extra leuk als je er zelf ook echt op staat!). Let op: de toestemming die je hier geeft aan de app m.b.t. je foto’s, is de instelling die de app onthoudt. Mocht je dit in de toekomst willen aanpassen kan dat in je telefooninstellingen.

Gefeliciteerd, nu zit je in de app! Mocht je account eerst goedgekeurd moeten worden door een beheerder zal dit nu in beeld getoond worden. Geen zorgen, zodra je account goedgekeurd is krijg je hier een berichtje van in de app!

Aan de slag met de app!

Maak een vliegende start en vul je profiel verder aan. Wat kun je allemaal invullen en waar staat dit in de app? En geen zorgen, alles wat je invult wordt alleen met je mede-parochianen gedeeld. Je persoonsgegevens worden niet en zullen nooit buiten de app gebruikt mogen worden.

1. Ga in de app naar de tab “Profiel”, deze staat helemaal rechts op het hoofdmenu.

2. Klik onder je profiel foto op de knop “bewerk profiel”. Nu zie je alle opties die je hebt om je profiel aan te vullen!

3. Functie: denk hierbij aan koster, koffieschenker, technicus, voorganger, baby-oppas, etc. Wanneer mensen in de ledenlijst van de app zoeken kunnen ze ook op functies zoeken. Wil je makkelijk gevonden worden als iemand jou als koster nodig heeft? Vul het hier in!

4. Over mij: plaats een leuk weetje over jezelf, waar je geïnteresseerd bent en waarvoor ze contact met je op mogen nemen bijvoorbeeld! Noem je hobby’s of je beroep of iets anders leuks wat je wilt delen.

5. Je geboortedatum. Zo weten je mede-parochianen wanneer ze je een kaartje kunnen sturen!

Voor Androidgebruikers is het bij het instellen van de geboortedatum belangrijk eerst op het jaartal te klikken en deze aan te passen en dan pas naar de juiste maand en dag te gaan.

6. Je thuis en/of mobiele telefoon nummer. Mocht iemand je dringend nodig hebben kunnen ze je bereiken!

7. Je adresgegevens. Als iemand je een verjaardagscadeautje wil bezorgen of je op wil zoeken hoeven ze op je profiel alleen op het adres te klikken en kunnen ze direct naar je navigeren!

 

En wat kan ik allemaal met de app?

Hieronder staan de belangrijkste functionaliteiten op een rij.

Mijn kerk

Hier verschijnen alle berichten van de groepen waar jij in zit. Je kan het vergelijken met een feed van bijvoorbeeld Facebook. Je kunt op deze berichten reageren of zelf een nieuw bericht plaatsen.

Als je dat laatste wil doen, kies je een groep waarin je dit bericht wil plaatsen. Dit kunnen alleen groepen zijn waar je zelf in zit.

Bovenin de app zie je alle groepen waar je in zit en kun je ook per groep de berichten bekijken. Onder het kopje –Ondek-, zie je welke groepen er al zijn en waar je misschien lid van wilt worden. Je moet dan door de beheerder van de betreffende groep toegelaten worden.

Misschien wil je een nieuwe groep toevoegen Dat kan! Helemaal aan de rechterkant van de groepen staat een plusje. Met het klikken op het plusje kun je een nieuwe groep aanmaken. Vul een groepsnaam en groepsbeschrijving in. Vergeet niet een passende groepsfoto toe te voegen en klik op volgende. Je kunt nu leden toevoegen: wie moeten er in de groep? Selecteer deze leden en klik op ‘aanmaken’.

Agenda

Onder de tweede tab in het hoofdmenu vind je de agenda. Alle vieringen staan er in, maar ook alle vergaderingen of andere evenementen die in een groep waar je deel van uitmaakt plaatsvinden, zijn er te vinden.

Als je op de datum klikt, krijg je de optie deze toe te voegen aan je persoonlijke agenda-app. Hetzelfde geldt als je op de locatie klikt, je kan er eenvoudig heen navigeren.

Ook hier staan weer alle agenda-items van de groepen waar jij in zit. En nu geldt ook dat je bovenin de app alle groepen kan zien waar je in zit en weer per groep de agenda-items kan bekijken.

De ‘Mijn kerk’ groep toont alle evenementen uit alle groepen waar je in zit. Zo zie je direct in één oogopslag wat het eerst volgende interessante kalender item voor je is!

Je kunt zelf ook activiteiten toevoegen met het plusje aan de linkerkant van het scherm. Hoe?

1. Kies de groep voor wie de agenda geldt en voer een titel in.

2. Kies het tijdstip.

3. Je kunt een beschrijving toevoegen.

4. Je kunt een locatie toevoegen: dit moet een adres zijn – het is namelijk gekoppeld aan Google Maps of Apple Kaarten.

5. Je kunt een .pdf als bijlage toevoegen.

 Giften geven

Er is via de app ook de mogelijkheid om te collecteren. Dit zie je onder het kopje – Geven -. Dit gaan wij (nog) niet gebruiken, en zullen we hier ook niet verder uitleggen.

Parochianen

 De vierde tab in het hoofdmenu leid je naar de lijst met parochianen. Afhankelijk van wat mede-parochianen hebben ingevuld kun je ze zoeken op de voor- en achternaam maar ook op de functie. Heb je de koster of de bandleider nodig? Als ze deze functies aan hun profiel toegevoegd hebt kun je ze daarop vinden! Als je op een parochiaan klikt krijg je het profiel te zien.

Wat kun je verder allemaal zien en doen met de lijst van parochianen?

1. Als je het telefoonnummer wat langer ingedrukt houdt, krijg je de opties dit nummer te bellen, een bericht te sturen, te kopiëren of op te slaan in je contacten.

2. Als je het e-mailadres wat langer ingedrukt houdt, krijg je de opties om deze persoon een e-mail te sturen, het adres te kopiëren of het adres op te slaan in je contacten.

3. Hetzelfde geldt voor het adres: houd je het wat langer ingedrukt krijg je de opties om naar dit adres te navigeren via Google Maps of Apple Kaarten. Ook kan je het adres kopiëren.

4. Als iemand zijn/haar verjaardag heeft ingevuld kun je door het even ingedrukt te houden deze toevoegen aan je agenda.

5. Ook kun je zien van welke groepen deze persoon lid is.

Profiel & instellingen

Je kunt ook je eigen profiel bekijken en bewerken onder het laatste tabje ‘profiel’. Hier zie je ook in welke groepen je zit.

Onder het derde icoon ‘instellingen’ kun je onder ‘mijn account’ je wachtwoord wijzigen, je account verwijderen en je afmelden. Let op: je account verwijderen betekent dat je een nieuw account moet aanmaken Aen weer opnieuw toegang zal moeten krijgen als je terug in de app wil.

Bij ‘meldingen’ kun je je meldingen beheren. Per groep kun je kiezen of je er push-meldingen van wil krijgen of niet.

Als je klikt op ‘betaalinstellingen’ kun je een andere bank selecteren of een nieuwe pincode aanmaken in het geval van een vergeten pincode. Als laatste staat er nog ‘informatie’. Achter dit kopje vind je de gebruiksvoorwaarden.

Dat waren alle belangrijke functionaliteiten op een rij!

Veel plezier met onze eigen Pax Christi-app!

We hopen dat we er met elkaar veel gebruiksgemak en plezier van zullen krijgen. Heb je er nog vragen over, aarzel niet om deze te stellen in de groep Eerste Hulp bij App-gebruik. De beheerders zullen dan zo snel mogelijk hierop reageren.