Bonaventura Huis 8 mei en 12 juni

Woensdag 8 mei
Maria van Mierlo
Luisteren naar Gods geest

Maria van Mierlo is een vrouw die met beide benen in deze tijd staat én geïnspireerd leeft. Ze is geoefend in luisteren, in leven in Stilte. De spiritualiteit van Benedictus is een grote inspiratiebron voor haar. Ze geeft retraites, begeleid mensen, schrijft een column in het Nederlands Dagblad en doet nog veel meer. Met liefdevolle kracht en eerlijkheid raakt zij aan het verlangen van mensen. En dan gebeuren er soms wonderen.

De paus heeft ons een uitnodiging gedaan en een opdracht gegeven: leer te luisteren naar elkaar en daar doorheen naar de Heilige Geest. Maar hoe doe je dat? Maria van Mierlo deelt van haar ervaringen om ons te inspireren.

Datum:                Woensdag 8 mei
Tijd:                     20:00 uur – 21:30 uur
Plaats:                 De Dam, Wilhelminaweg 79, Woerden

Programma:
19:30 uur            Ontvangst met koffie/thee
20:00 uur            Lezing
21:00 uur            In gesprek met Maria
21:30 uur            Afsluiting

Woensdag 12 juni
Mark-Robin Hoogland c.p.
Queer-zijn en geloof

Pater Mark-Robin Hoogland ( 1969) is voor velen in bekende in onze parochie, aangezien hij verbonden was aan het voormalig Gabrielklooster in Haastrecht. Hij is sinds 2012 provinciaal overste van de Provincie Nederland en Noord-Duitsland van de passionisten. Daarnaast is hij ook in juni 2019 gekozen in het Bestuur van de Konferentie Nederlandse Religieuzen. Mark-Robin heeft een doctoraat in de systematische theologie en is gastdocent van Katholieke Theologische Universiteit in Chicago, verbonden aan het Thomas Instituut.

Vanavond vertelt de pater ons over zijn laatste boek Wat de bijbel wél zegt over homoseksualiteit – Een kritische en spirituele herlezing, gebaseerd op het boek van de Amerikaanse theoloog Daniel Helminiak. Als pastor kwam Mark Robin homoseksuele personen tegen die heel betrokken bij de kerk waren en tegelijk ook het gevoel hadden door de kerk in de steek gelaten te zijn. Hij werd geraakt door hun verhaal, hun pijn, en ging een proces aan van dialoog. Het bleef irriteren dat in alle lagen van kerk en samenleving, van eenvoudig tot zeer geleerd, mensen verwijzend naar de Bijbel maar bleven beweren dat het verkeerd is, of in ieder geval een probleem. Om die reden heeft hij het werk van Helminiak vertaald en aangevuld met zijn eigen inzichten en preken. Wij zijn erg benieuwd.

Datum:                Woensdag 12 juni
Tijd:                     20:00 uur – 21:30 uur
Plaats:                 De Dam, Wilhelminaweg 79, Woerden

Programma:
19:30 uur            Ontvangst met koffie/thee
20:00 uur            Lezing
21:00 uur            In gesprek met Maria
21:30 uur            Afsluiting