Zomerkampen bisdom Rotterdam

Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks zomerkampen. De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam. Deelnemers komen uit het hele bisdom, dus ze leren elkaar snel kennen.

  • Kinderkamp (8-11 jaar) – zondag 10 juli t/m zaterdag 16 juli 2022 in Eefde
  • Tienerkamp (12-14 jaar) – zondag 10 juli t/m zaterdag 16 juli 2022 in Nootdorp
  • Jongerenkamp (15-17 jaar) – zondag 10 juli t/m zaterdag 16 juli 2022 in Doesburg

De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er zijn op de leeftijd toegesneden catechese en spelvormen. Er is veel ontspanning in sport, spel en activiteiten. Verantwoordelijkheid krijgen de deelnemers in verschillende taken, zoals corvee. Iedere dag is er een dagopening en dagsluiting, er wordt op kamp een viering gehouden die de jongeren helpen voorbereiden. Elk jaar wordt het thema ontleend aan een Bijbelverhaal.

Thema van het Zomerkamp in 2022: “Ik ga op reis en neem mee…”. Wat neem je mee als je morgen je tas voor het zomerkamp mag pakken? “Alles van het lijstje en een Duckie maar ook wel extra kleding omdat we soms best vies worden. We mogen geen telefoon meenemen, maar dat is niet erg”. Dat vertellen een paar deelnemers van het Zomerkamp. Ze kijken nu al uit naar het zomerkamp. “Wanneer krijgen we de spullen en mogen we gaan?”

Een paar andere deelnemers vertellen: “een belangrijke waarde van de zomerkampen: over grenzen heen kijken, ontmoeten en vrienden maken met de ander. Er is iedere dag ook een bezinning die we onder leiding van de diaken mee voorbereiden. We hebben het Bijbelverhaal verteld in de vorm van een toneelstukje. Dat gaf niet alleen heel veel plezier maar wat eerst heel lastig leek, begrepen we daarna veel beter.

En gelukkig … we kunnen ook veel verhalen vertellen over lekker keten, ondeugend zijn, lol hebben met elkaar, snurken, gezelligheid met elkaar; kinderen en begeleiding! Kortom een gezellige week met kinderen uit alle windstreken van het bisdom; samen zijn, en samen eten, friet, erwtjes en broodkapjes .. Oh ja … de leiding is ook heel aardig, ken jij Steef en Ed en Esther?”

Wil jij ook mee op kinder-, tiener- of jongerenkamp in de week van 10 t/m 16 juli?

Meld je dan aan! Wil je meer weten over de Zomerkampen die het bisdom jaarlijks organiseert kijk dan op de website www.bisdomrotterdam.nl of stuur een mail of je aanmelding naar jong@bisdomrotterdam.nl; de inschrijfformulieren voor 2022 vind je op de website.