Vormsel 2022

Binnenkort gaan we starten met de voorbereiding op het sacrament van het H. Vormsel. Kinderen uit groep 8 zijn hiervoor in het bijzonder uitgenodigd. De voorbereiding is een soort avontuur want samen met de andere kinderen mag je gaan ontdekken of het Vormsel iets voor jou is. Of jij wilt kiezen om nu gevormd te worden. Natuurlijk wil je eerst weten wat het Vormsel eigenlijk betekent. Deze winter gaan we met elkaar op weg om dat allemaal te ontdekken. Want je hoeft vooraf nog helemaal niet zeker te weten of je nou gevormd wilt worden of niet. Dat komt pas later in het jaar. Wel moet je nu weten of je het leuk en interessant vindt om elke paar weken met andere kinderen samen te praten, na te denken, spelletjes te doen en lol te hebben. Het project dat gebruikt wordt bij de voorbereiding op het Vormsel heet “In Vuur en Vlam”. Het is speciaal geschreven voor kinderen. De voorbereiding vindt plaats door ouders of andere geïnteresseerden, die begeleid worden door een pastor.

De Vormselviering vindt, onder voorbehoud,  plaats op zaterdag 29 januari 2022. Dit jaar is de Vormselviering in de St. Franciscus kerk te Oudewater.

  • De eerste avond in Woerden is op 15 september om 19.30 uur in de parochiezaal in Woerden.
  • De eerste avond in Oudewater is op 16 september om 19.30 uur in het Heilig Leven naast de pastorie.

Daarna zullen we zoveel mogelijk via de email de vervolgafspraken maken. Het is de bedoeling dat op deze eerste avond de kinderen en ouders/verzorgers samen aanwezig zijn!

Als je zin hebt gekregen om het avontuur aan te gaan en mee te doen met “In Vuur en Vlam”, dan vragen we je zo snel mogelijk aan te melden via het secretariaat van de parochie: www.parochiepaxchristi.nl/contact/formulieren/vormsel.