Vanaf september: de Pax Christi App op uw tablet of telefoon

Alles heeft al een plek op de mobiele telefoon en tablet: sociale contacten, muziek, school, sport… Vanaf deze zomer voegen we daar de kerk aan toe met onze eigen Pax Christi app!

Via de Pax Christi app kunnen we elkaar als parochie beter leren kennen, activiteiten aankondigen, kerkelijk nieuws verspreiden, en het (geloofs)leven delen. De kerkapp lijkt een beetje op Facebook, maar is alleen toegankelijk voor onze eigen parochianen. U kunt straks berichten lezen die voor alle parochianen zichtbaar zijn, of alleen voor een bepaalde groep zoals een koor of werkgroep. U kunt ook zelf berichten plaatsen. Bijvoorbeeld als organisator van een seniorenbijeenkomst. Of een oproepje als u naar de kerk wilt maar geen vervoer heeft. Ook het liturgisch rooster en het lezingenrooster kunt u straks eenvoudig in de app vinden. De kerkapp is niet moeilijk. Iedereen met een smartphone of een tablet kan de app straks gebruiken.

De app is vanaf augustus/september te downloaden in de Apple en Playstore. Op dit moment wordt de app gebouwd en in de zomer gaat een werkgroep met parochianen uit elke locatie de app zoveel mogelijk inrichten. Zodat we in september een vliegende start kunnen maken. Dan volgt ook een duidelijke handleiding en gaan we u na de vieringen helpen om de app meteen te installeren. In het september nummer van het parochie magazine leest u er meer over.

Mailadres doorgeven
Wat we ook doen is al zoveel mogelijk mailadressen verzamelen. Zodat u straks meteen geregistreerd staat en van tevoren al goedgekeurd kunt worden. Want alleen parochianen laten we toe tot de app.

Ook als u zich straks makkelijk wilt kunnen aanmelden bij de app hebben wij nu alvast uw naam, geboortedatum en mailadres nodig. Bij aanmelding controleert de app of uw mailadres bekend is, en dan heeft u meteen toegang tot de gehele app.

We ontvangen dus graag nu al zoveel mogelijk mailadressen. Geeft u deze door via onderstaand formulier. Achterin de kerken liggen ook registratieformulieren waarmee u uw mailadres aan ons bekend kunt maken. Of geef het via mail: kerkapp@parochiepaxchristi.nl of telefoon (0348-203012) door aan de werkgroep.

Wij hebben er zin in om van de pax christi app een succes te maken! Doet u met ons mee?

Inschrijving Pax Christi kerk-app

Controle