Uitnodiging OLV Geboorte 150 + 1

De RK geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw Geboorte uit de Meije-Zegveld gaat feest vieren!

Op 8 september 2021 bestond deze geloofsgemeenschap exact 150 jaar, maar toen kon er nog geen feest gevierd worden vanwege de corona-pandemie. Dit jaar hopen ze wel groots feest te mogen en kunnen gaan vieren, genaamd:

OLV Geboorte 150 + 1 ” .

Het moet een feest worden voor alle parochianen! Best wel een hele uitdaging, maar de feestcommissie gaat ervoor om dat voor elkaar te krijgen.

De feestcommissie is onder de bezielende leiding van Joop Verheul, gesteund met Irma Spruit, Aniek van der Burg en Joep Nollet, al enige maanden druk bezig met de vele voorbereidingen. Heel wat te regelen activiteiten worden nog wat geheim gehouden. Maar alle parochianen kunnen er op rekenen dat ze op tijd op de hoogte gesteld gaan worden. Op de exacte feestdatum (150+1 jaar) donderdag 8 september aanstaande zal er een feestelijk orgelconcert door Geerten Lieftink  gegeven gaan worden. Hij bespeelt dan het prachtige historische Maarschalkerweerd orgel dat de kerk aan de Meije rijk is. Het orgel is pas een paar jaar geleden ingrijpend gerestaureerd. Dit dankzij veel ontvangen steun en donaties uit brede kring. Na het concert is er  ruim gelegenheid voor een gezellig en ontspannen samenzijn met natuurlijk een hapje en een drankje.

Op de zondag 11 september komt er  een zeer feestelijke buitenviering op het terrein achter de kerk.

De OLV Geboorte kerk in de Meije kent namelijk de traditie dat er altijd bij het begin van de grote zomervakantie een buitenviering gehouden wordt. Dit geeft in dit landelijke poldergebied altijd zo’n bijzondere dimensie. Hopelijk gaat het weer meewerken dat het nu ook kan. In uiterste geval kan worden uitgeweken naar binnen in de kerk.

Na deze viering is er ook voor een ieder gezellig koffie/thee of wat te drinken. En wie weet …. Ook een lekker stuk gebak !

Wat zal het mooi zijn om zo als geloofsgemeenschap elkaar weer te ontmoeten !