Tischrede met André Rouvoet, 21 oktober

Enkele keren per jaar wordt in de Lutherse kerk een Tischrede gehouden. Het woord ‘Tischrede’ is een speelse verwijzing naar Luther, van wie allerlei gesprekken-aan-tafel zijn opgetekend met een schat aan bijzondere uitspraken, van ‘speels-ondeugend’ tot praktisch-pastoraal en diep-theologisch.

Een Tischrede in de Lutherse kerk gaat als volgt: in de kerk zijn tafels gedekt voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Om 18.30 uur begint het, en het geheel duurt zo’n anderhalf uur. En elke keer wordt een bijzondere spreker uitgenodigd die een ‘verhaal’ heeft dat er toe doet en daarover met de aanwezigen in gesprek gaat.

Op donderdag 21 oktober is de eerste Tischrede, en gast is dan de bekende Woerdenaar André Rouvoet. Hij komt met name als voorzitter van GGD GHOR Nederland (Waar GGD voor staat hoeft in deze coronatijd niet te worden uitgelegd; GHOR staat voor: geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio).

Ieder is welkom – al stelt de ruimte en de mogelijkheid om een maaltijd te serveren wel voor grenzen. Daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk: activiteitenlutherswoerden@gmail.com. Meedoen is gratis, maar er wordt wel een bijdrage gevraagd voor de kosten.