Sparen voor de Vastenactie in de pelgrimstocht – week 5

Andere jaren was er na afloop van de Pelgrimstocht altijd een kopje koffie of thee. Even nog een moment om na te praten en bij te praten. De koffie kregen we aangeboden door het Parochiebestuur en de Locatieraden. Daarom stond er een zogenaamd “koffiepotje”. Samen konden we zo sparen voor het goede doel van de Vastenactie.

Graag geef ik u een nieuwe tussenstand van alle gezamenlijke bijdragen die we tot deze week hebben mogen ontvangen. Samen met elkaar hebben we het mooie bedrag van € 1726,80 bijeen gespaard. Het is fijn dat we tijdens onze Pelgrimstocht op weg naar Pasen ook onze solidariteit tonen in het “koffiepotje” en zo het verschil willen maken.

Mocht u ook mee willen doen, dan kan dat op de volgende manieren: u kunt doneren via de QR-code van GiVT. Maar het is ook mogelijk om een bijdrage over te maken op de bankrekening van de geloofsgemeenschap van de H. Bonaventura NL72 INGB 0000 0968 88 o.o.v. ‘Vastenactie 2021’. Samen mogen we in verbondenheid onze solidariteit tonen en sparen voor de Vastenactie.

VASTENACTIE 2021: WERKEN AAN JE TOEKOMST

Vastenactie wil meewerken aan een wereld waarin iedereen, waar dan ook, een goed leven kan leiden. Een wereld waar mensen zelf werken aan hun waardigheid én beschikken over de mogelijkheden en voorwaarden daarvoor. Dat mensen goed voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen en dat de welvaart rechtvaardig wordt verdeeld binnen gemeenschappen. Hoe kunnen we achterover leunen als anderen honger lijden, dorst hebben of ziek zijn?

Even minderen voor een ander
Het corona-virus treft iedereen, maar het raakt de armen en kwetsbaren het meest. Voor hen betekent een dag niet werken immers ook: geen eten! Lichtpuntjes zijn er ook!
Zo is het schoolbouwproject in Burkino Faso bijna afgerond. Bij Ieder klaslokaal is een waterton geplaatst met handzeep, zodat de kinderen hun handen goed en vaker kunnen wassen.