Opgeven voor de Eerste Communie 2024

De Heilige Eerste Communie is het tweede sacrament van de Katholieke Kerk. Deze keer kan een kind zelf beslissen of hij of zij communie wil doen. Dit is zo’n bijzonder moment dat we van de Eerste Heilige Communie echt een feest willen maken in onze parochie. 

De Eerste Heilige Communie is een viering van de bron van ons leven. Jezus nam afscheid en koos op dat moment voor een manier om toch bij ons te kunnen zijn: de Heilige Mis. De communicanten doen voor het eerst mee aan de Eucharistieviering en ze kunnen voortaan bij de communie-uitreiking het lichaam van Christus ontvangen. 

De Eerste Heilige Communie is de viering van de ontmoeting met Jezus, maar om van Jezus te gaan houden, moet je Hem eerst leren kennen. Dat gebeurt in de voorbereiding voorafgaand aan de communie. De Eerste Communie vindt plaats in mei en/of juni. De voorbereiding start in januari. 

De voorbereiding gaat van start met een informatieavond voor de ouders/verzorgers op 7 februari 2024 in de parochiezaal van Kamerik. U kunt uw kind nu alvast opgeven; doet u dit vóór 1 januari 2024 met het formulier eerste communie.