Jubileumjaar 2021/2022

Het jaar 2021/2022 mag voor de parochie Pax Christi en alle parochianen een bijzonder jubileumjaar zijn. We hebben in oktober met grote vreugde en dankbaarheid het Veertig jarig Priesterfeest van Pastor Thijs mogen vieren. Daarna werden en worden we geplaagd door de omstandigheden van het coronavirus. Het Tienjarig jubileum van de Parochie Pax Christi vieren we in aangepaste vorm. We proberen wat mogelijk is en doen wat kan.

Lezing professor Paul van Geest
De lezing van Paul van Geest over de rol en de betekenis van het pausschap, in het bijzonder van Paus Franciscus op woensdag 19 januari 2022 kan vanwege de beperkingen van de maatregelen van COVID-19 niet doorgaan. We zullen later een afspraak met Paul van Geest maken wanneer er weer gelegenheid is.

Kinderviering met processie en poppenspel
Op de feestdag van Maria Lichtmis op zondag 6 februari 2022 is er een bijzondere middag voor alle kinderen van de parochie. Vanwege het feest gaan we volgens traditie een processie lopen door de kerk naar Maria. De meisjes dragen een lichtje en de jongens brengen bloemen bij Maria. Pastor Huub vertelt een verhaal uit de Bijbel over Maria. Hierna is er in de kerk een voorstelling van het poppentheater van broeder Alex. Hij is pelgrim en poppenspeler. Op geheel eigen wijze vertelt broeder Alex aan de kinderen het verhaal van Franciscus.

Klik hier om de jubileumkrant te lezen!