Gezocht: 100 pelgrims!

Zaterdag 21 oktober is het prachtig weer, schijnt de zon volop, is er geen zuchtje wind tijdens de derde editie van de Pelgrimini voor de parochianen van de parochie Johannes de Doper en de parochie Pax Christi.

Met het ontvangen van de pelgrimszegen en de eerste stempel in je pelgrimspaspoort fiets of wandel je naar de Meije wat voor één dag omgetoverd wordt tot de pelgrimshoofdstad: Vézelay aan de Meije waar onze pelgrimsviering is.

We maken kennis met Huberta Cuppen en Arno Wiertsema. Twintig jaar geleden openden zij hun herberg L’Esprit du Chemin in Saint-Jean-Pied-de-Port. In 2014 verhuisden zij naar het gehucht Le Chemin, 25 km ten zuiden van Vézelay. Daar ontvangen zij pelgrims op weg naar Santiago. Over die 20 betekenisvolle jaren schreven zij een boek en voegen zij er met Vézelay aan de Meije een nieuwe bladzijde aan toe. Van hun ontvang je een bijzondere stempel in het pelgrimspaspoort

Honderd Pelgrims, meer passen er niet in het kerkje aan de Meije, honderd pelgrims horen het verhaal over deze Nederlandse herberg op de Camino, met muziek- en videofragmenten word je uitgenodigd om actief mee te doen en met elkaar in gesprek gaan, en wie weet de uitnodiging te aanvaarden om zelf op reis te gaan.

Fiets of wandel je? Welk startpunt past bij jou?

De Willibrorduskerk aan de Overtocht 20 in Bodegraven is het startpunt voor alle wandelaars, maar ook een startpunt voor fietsers. Daar ontvang je om 09.00 uur de pelgrimszegen. De kerk ligt op loopafstand van de het NS station van Bodegraven. Wandelaars moeten rekening houden met 10 kilometer heen en iets minder terug. Fietsers pakweg 25 kilometer heen en ook weer terug. Wordt dit jouw startpunt dan aanmelden vóór 9 oktober via pelgrimini@sintjandd.nl of tel. 0182-513056 tussen 09.00 – 12.00 uur.

Kies je er voor om te fietsen vanuit Woerden? Dan ontvang je de pelgrimszegen om 09.00 uur in de Bonaventurakerk aan de Rijnstraat 54. Vanuit deze locatie is er geen wandelroute. Is dit jou keuze dan aanmelden voor 9 oktober via secr@parochiepaxchristi.nl of telefonisch 0348-412817 van dinsdag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur.

Het getuigschrift ontvang je daar waar je gestart bent. Natuurlijk precies zoals het ‘hoort’: op vertoon van een volle stempelkaart 😊

Zijn er kosten aan deze dag verbonden? Een bijdrage voor de lunch is van harte welkom. De collecte tijdens de pelgrimsviering is voor een bijzonder doel, voor bijzondere mensen, voor de gemeenschap van de Ark.22