Eerste communieprojecten 2020 en 2021 in de parochie Pax Christi

In 2020 is de voorbereiding en het feest helemaal in het water gevallen. Maar niet alleen de kinderen zijn blijven hopen en vertrouwen, ook de ouders en de werkgroepen in de parochie hebben steeds positief gekeken wat er wel en niet zou kunnen. Maar nu in september gaat het dan toch eindelijk gebeuren. Inmiddels zitten de oudste kinderen in groep 6 en zijn de kinderen van dit jaar begonnen aan groep 5. Maar direct na de zomervakantie mogen we met elkaar het feest gaan vieren. Natuurlijk zijn daar de broertjes en zusjes ook bij. Opa’s en Oma’s zijn uitgenodigd en ook de peettante en de peetoom.

De eerstecommunicanten hebben samen met hun ouders de gastenlijst voor de kerk samengesteld. Graag hadden we iedereen uit de gehele parochie willen uitnodigen, maar de kerk is nog steeds beperkt toegankelijk. Het betekent dus echt dat we alleen de genodigde gasten van de eerstecommunicanten kunnen toelaten.

We hopen dat volgend jaar de kerk weer helemaal beschikbaar is en we alle parochianen mogen vragen om naar deze viering te komen.

De viering met de eerstecommunicanten draagt het thema “In liefde delen”. Vorig jaar hebben de kinderen zich aan het begin van de voorbereiding gepresenteerd met een lantaarntje in de hand. Daarbij zeiden we: “jouw lichtje mag branden”. Jij mag je lichtje in deze wereld brengen om het voor iedereen een feest te maken. Je mag delen van de goedheid die Jezus aan je schenkt. Daarom in de eerstecommunieviering mogen we delen in de liefde van God. Met elkaar delen in de verbondenheid waarin we dienstbaar mogen zijn aan elkaar.

zondag 5 sept H. Bonaventura 09:30 uur H. Spaan
zondag 5 sept H. Bonaventura 13:00 uur H. Spaan
zondag 12 sept St. Franciscus 09:00 uur H. Spaan
zondag 12 sept OLV Geboorte 11:30 uur H. Spaan
zondag 12 sept St. Franciscus 13:30 uur H. Spaan
zondag 19 sept St. Franciscus 09:00 uur H. Spaan
zondag 19 sept H. Bonaventura 11:30 uur H. Spaan