Corona maatregelen 2 september 2021

Er is op dit moment geen nieuws te melden betreffende mogelijke versoepelingen van de maatregelen vanwege de Coronapandemie. We zullen nog geduld moeten betrachten op wat er mogelijk straks wel kan worden toegestaan. In de maatschappij is er veel discussie over wat mogelijk zou kunnen zijn en waarom er nog zo weinig wordt vrijgegeven. Ook wij zouden graag meer mogelijkheden willen bieden en een aantal beperkingen los willen laten. Maar zolang de gezondheid en de veiligheid van vooral de kwetsbaren nog niet beter beschermd kan worden zullen we ons aan de maatregelen van de overheid en de Nederlandse Bisschoppen houden.

Het zal daarom mogelijk zijn om bijeenkomsten te houden in kleine groepen waar de anderhalve meter kan worden gehandhaafd. We zullen zangrepetities kunnen houden met een duidelijk protocol zodat ieder zich ook veilig kan voelen. De avonden voor catechese en ouderavonden zullen in beperkte mate mogelijk kunnen zijn. En wat betreft het vieren van de eucharistie en andere gebedsvieringen houden we ons aan onderstaand protocol:

Liturgieviering

• U volgt bij binnenkomst de aanwijzingen voor plaatsing en bij het uitgaan de aanwijzingen om veilig naar de uitgang te gaan.
  • Het maximaal aantal aanwezigen wordt bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten. Voor elk kerkgebouw is de capaciteit vastgesteld in een anderhalve meter-opstelling. (St. Franciscus en H. Bonaventura 105 personen; H. Hippolytus en O.L.Vr. Geboorte 60 personen)
  • Gelovigen hoeven in de kerk geen mondkapje meer te dragen.
  • In plaats van vier mogen er maximaal twaalf koorzangers zingen mits strikte voorwaarden in acht worden genomen met betrekking tot onder meer afstand, ventilatie en spuien van de ruimte waar gezongen wordt.
  • Volkszang blijft voorlopig nog niet toegestaan en ook de bestaande hygiënemaatregelen blijven gehandhaafd.
  • Collecteren blijft zoals we dat de laatste tijd doen: bij de uitgang aan het eind van de viering.

En uiteraard de mogelijkheid om digitaal te collecteren met behulp van uw telefoon.

• Reserveren middels de gele strookjes blijft voor alle vieringen gehandhaafd. Ook bij bezoek bij kerkopenstelling is het invullen van een geel strookje verplicht.

Hieronder vindt u zo’n strookje / achterin de kerk liggen A4tje om alvast thuis in te vullen