Boodschap van paus Franciscus: “vaccinatie is daad van liefde”

Paus Franciscus roept in een videoboodschap iedereen op om zich met erkende vaccins te laten vaccineren. Dat is een daad van liefde voor jezelf, voor onze families en vrienden en voor alle volkeren. Vaccinatie is een eenvoudige, maar diepgaande manier om zich voor het algemeen welzijn in te zetten en voor elkaar te zorgen, vooral voor de meest kwetsbaren.

De paus waardeert het werk van onderzoekers en wetenschappers bij de productie van veilige en effectieve coronavaccins. Die vaccins geven ons de hoop dat wij de pandemie kunnen beëindigen. Maar alleen als ze voor iedereen beschikbaar zijn en als we met elkaar samenwerken.

Paus Franciscus liet zich in maart vaccineren. Toen al onderstreepte hij dat vaccinatie een ethische plicht is en een eenvoudige manier om het algemeen welzijn te bevorderen. De videoboodschap van de paus is een onderdeel van de wereldwijde vaccinatiecampagne van de Amerikaanse organisatie Ad Council, getiteld: Het is aan jou. De campagne krijgt ook de steun van zes kardinalen en aartsbisschoppen uit Noord-, Zuid- en Midden-Amerika, onder meer de kardinalen Oscar Andres Rodriguez Maradiaga (Honduras), Carlos Aguiar Retes (Mexico) en Claudio Hummes (Brazilië) en aartsbisschop Jose Gomez, de voorzitter van de Bisschoppenconferentie van de VS (USCCB). Die laatste stelde eerder van de week dat katholieken zich niet op hun geloof kunnen beroepen om zich niét te laten vaccineren. Verschillende Amerikaanse bisdommen hebben hun personeel inmiddels verplicht om zich te laten vaccineren. De videoboodschap is te zien via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=JWf3Ji11EaU&t=5s