Allerzielen in ’t Licht 2022

Door Werkgroep Allerzielen in ’t Licht Oudewater

Zoals elk jaar is de commissie weer begonnen met de voorbereidingen voor Allerzielen in ’t Licht 2022 in Oudewater, een open avond op het kerkhof. De begraafplaats zal deze avond sfeervol verlicht zijn. Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom op de Waardsedijk 211 om het graf van hun dierbaren te bezoeken. O.a. het monument voor de overleden kinderen ‘Geborgen in Gods Licht’ en ’de Engel’ zullen mooi verlicht zijn. Er is in de kapel een stilte ruimte met de mogelijkheid om een brief aan een geliefde gestorvene te schrijven. Deze kan men direct na het schrijven zelf buiten in het een vuurschaal verbranden of in de gedenkmuur achter laten. Gedurende de avond worden alle brieven uit de gedenkmuur in het vuur verbrand. Dat kan symbolisch gezien worden als het laten opstijgen van de gebeden en geeft de mensen ook de zekerheid dat hun diepste gevoelens niet in verkeerde handen zullen vallen. Aan het einde van de avond worden de laatste brieven verbrand en zullen we een passende tekst lezen om de avond af te sluiten.

Tijdens de avond worden meerdere malen de namen van de overledenen van het afgelopen jaar voorgelezen, afgewisseld met passende muziek en zang. Ieder kan ook een naam toevoegen aan deze lijst van een eerder overledene.

Op een andere plaats kunnen bloembollen gepoot worden. Deze zullen in het voorjaar opkomen en prachtig gaan bloeien.

Ook dit jaar zal er weer een prachtige bloemenzuil ontstaan gedurende de avond.

Natuurlijk is het houten hart er weer om namen of korte teksten op te schrijven. Dit hart zetten we later in de kapel en zullen we volgend jaar overschilderen en opnieuw gebruiken. De namen en teksten gaan dus niet verloren en juist de namen van mensen die elders begraven of gecremeerd zijn, zullen op deze manier ook dichtbij blijven.

In de grote tent is koffie, thee, limonade en bisschopswijn. Daar kan men elkaar spreken en kunnen herinneringen aan onze dierbaren gedeeld worden.

Woensdag 2 november 2022 vanaf 19.00 uur
R.K. Begraafplaats, Waardsedijk 211, Oudewater.