House of Hope, ontmoeting en ontspanning

House of Hope geeft u graag weer een update over onze contacten met mensen die hun thuisland zijn ontvlucht. U denkt misschien direct aan Oekraïners, maar de laatste weken mogen we vooral ook veel statushouders uit Syrië in House of Hope verwelkomen.

Oekrainers
Vorige maand zijn veel vluchtelingen uit Oekraïne (die eerst bij particulieren woonden) verhuisd naar de nieuwingerichte locatie aan de Bleek in Woerden. Huisvesting bij particulieren was in veel situaties niet geschikt voor langere termijn, toch was verhuizen soms een emotionele beslissing voor alle betrokkenen. Ook in de nieuwe situatie blijven we graag ‘ontmoeting en ontspanning’ bieden, op dinsdagochtend en op donderdagmiddag in de Opstandingskerk.

Syriërs
De laatste weken hebben we regelmatig meerdere Syrische vrouwen op bezoek. Ze stimuleren elkaar om naar House of  Hope te komen, onze flyer in het Arabisch helpt hen. Voor Eritreërs hebben we een flyer in het Tigrinya (foto) beschikbaar. Kent u Arabisch of Tigrinya sprekende statushouders, vraag ons gerust om een flyer om hen uit te nodigen.

Wij zijn dankbaar dat we voor nieuwe of tijdelijke Woerdenaren een House of Hope kunnen zijn. Kernteam van House of Hope, Klaas de Wit, houseofhopewoerden@gmail.com of 06-82663134