Zin in film – november en december 2020

film3Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen –waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met medekijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om  je reacties te delen met anderen.

ATTENTIE: In coronatijd is De Parochiezaal in Woerden niet geschikt. Fijn dat we in de kerk terecht kunnen, die corona-bestendig gemaakt is. Houd u aan de RIVM-maatregelingen! Neem plaats waar een groene sticker is geplakt. Komt u samen uit een gezin, dan kunt u bij elkaar zitten. Houd verder anderhalve meter afstand, ook bij binnenkomen en weg gaan. Volg de pijlen voor de looprichting.

• woensdag 16 december Woerden
  • maandag 21 december Oudewater

Mjólk

IJsland, 2019, 92 minuten, Komedie / Drama, geregisseerd door Grímur Hákonarson met Arndís Hrönn Egilsdóttir, Alfrun Rose en Þorsteinn Bachmann.

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat  de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Ze besluiten dan maar ten strijde te trekken tegen dit maffiasysteem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen!

“David versus Goliat op het IJslandse platteland” (Trouw)

• Woerden in de Parochiezaal, Rijnstraat 58
  • Oudewater in De Ontmoetingskerk, Westsingel 2

Entree: € 5,00 per persoon per avond. Op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen. Wegens grote belangstelling VOORAF AANMELDEN.

voor Woerden: zininfilm@gmail.com
voor Oudewater: vt@protgemoudewater.nl

Zin in Film is een initiatief van  Pax Christiparochie in Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden m.m.v. Protestantse Gemeente Oudewater.