Zin in film – 2020

film3Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen –waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met medekijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om  je reacties te delen met anderen.

• woensdag 29 januari Woerden
  • maandag 27 januari Oudewater

If Beale Street Could Talk

Verenigde Staten 2018. 120 minuten. Misdaad van Barry Jenkins. Met KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo en Teyonah Parris.

In Harlem, begin jaren zeventig, ontdekt de negentienjarige Tish dat ze zwanger is van haar iets oudere vriendje Fonny. Dat is op zich geen ramp: het stel is smoorverliefd en wordt thuis voldoende gesteund. Probleem is alleen dat Fonny onschuldig in de bak zit. Met hulp van haar familie gaat ze een fel gevecht aan om Fonny vrij te krijgen. Een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde die alles overwint.

• donderdag 20 februari Woerden
  • maandag 17 februari Oudewater

Le Jeune Ahmed

België 2019. 84 minuten. Drama van Luc Dardenne en Jean-Pierre Dardenne. Met Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck en Claire Bodson.

Wanneer de filmt begint is de dertienjarige Ahmed al duidelijk geradicaliseerd. Hij vertelt
zijn broer en zus wat ze volgens de imam allemaal verkeerd doen, berispt zijn (witte) moeder vanwege een glaasje wijn, en ergert zich nog het meest aan zijn (Marokkaanse) juf, die te weinig respect voor de koran zou hebben. De Waalse gebroeders Dardennes leveren met Le jeune Ahmed andermaal een strak verteld, intrigerend verhaal af, dat bol staat van de rake observaties.

• woensdag 25 maart Woerden
  • maandag 30 maart Oudewater

At Eternity’s Gate

Frankrijk/ Ierland/ Verenigde Staten/ Zwitserland/ Verenigd Koninkrijk 2018. 111 minuten. Drama van Julian Schnabel. Met Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen en Mathieu Amalric.

Impressionistisch portret van de laatste maanden uit het leven van Vincent van Gogh.
Wanneer hij in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit alleen maar op nog meer onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest hij zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

ZIN IN FILM

AANVANG: 19.30 uur

• Woerden in de Parochiezaal, Rijnstraat 58
  • Oudewater in De Ontmoetingskerk, Westsingel 2

Entree: € 5,00 per persoon per avond. Op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen. Wegens grote belangstelling VOORAF AANMELDEN.

voor Woerden: zininfilm@gmail.com
voor Oudewater: vt@protgemoudewater.nl

Zin in Film is een initiatief van  Pax Christiparochie in Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden m.m.v. Protestantse Gemeente Oudewater.