Zin in film – voorjaar 2019

film3Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen –waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met medekijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om  je reacties te delen met anderen.

• woensdag 30 januari Woerden
  • maandag 28 januari Oudewater

Gabriel e a Montanha

Brazilië / Frankrijk, 2017, Drama / Roadmovie, 125 minuten, geregisseerd door Fellipe Barbosa met João Zappa, Caroline Abras en Luke Mpata

Voordat zijn studie aan de universiteit van start gaat, besluit Gabriel om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. Na 10 maanden komt hij aan in Kenia waar hij diep onder de indruk van het land is. Als hij het continent echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die boven komen. Zo bereikt hij de berg Mulanje in Malawi, zijn laatste bestemming.

Regisseur Barbosa reconstrueert de laatste maanden van de tocht van zijn vriend.

“Een magistrale film en een liefdevol en ontroerend eerbetoon” (Filmkrant).
Evenveel liefde als verlies spreekt uit deze indrukwekkende en zeer aangrijpende roadmovie.” (De Volkskrant)

• donderdag 21 februari Woerden GEWIJZIGDE DATUM!
  • maandag 25 februari Oudewater

The Children Act

Verenigd Koninkrijk, 2017, Drama, 105 minuten, geregisseerd door Richard Eyre, met Fionn Whitehead, Emma Thompson en Stanley Tucci

Het huwelijk van rechter Fiona Maye met haar man staat op losse schroeven. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen, gediagnosticeerd met kanker, behandeling weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie. Geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel drama over het leven dat schuilgaat achter grote beslissingen.

“De film ‘The Children Act’ is beter dan het boek. Zo focust de film op de vraag: wie beslist er over leven en dood? “ (NRC Handelsblad)

• woensdag 27 maart Woerden
  • maandag 25 maart Oudewater

Mary Magdalene

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Australië, 2018, Drama, 120 minuten, geregisseerd door Garth Davis, met Rooney Mara, Joaquin Phoenix en Chiwetel Ejiofor

In het Heilige Land verlaat een jonge vrouw haar conservatieve familie en het kleine vissersdorpje waar zij is opgegroeid om zich te voegen bij een sociaal radicale groep. De groep wordt geleid door een charismatische leider: Jezus van Nazareth. Mary is op zoek naar een nieuwe manier van leven en voelt zich al gauw op haar gemak bij Jezus en zijn volgelingen. Mary’s spirituele reis houdt je vast van het begin tot het einde en leidt je naar de hoofdstad Jeruzalem, waar zij wordt geconfronteerd met de realiteit van Jezus zijn toekomst en haar rol hierin.

Eindelijk staat in een film over leven en dood van Jezus een vrouw centraal. Een mijlpaal.” (Trouw)

ZIN IN FILM

AANVANG: 19.30 uur

• Woerden in de Parochiezaal, Rijnstraat 58
  • Oudewater in De Ontmoetingskerk, Westsingel 2

Entree: € 5,00 per persoon per avond. Op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen. Wegens grote belangstelling VOORAF AANMELDEN.

voor Woerden: zininfilm@gmail.com
voor Oudewater: vt@protgemoudewater.nl

Zin in Film is een initiatief van  Pax Christiparochie in Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden m.m.v. Protestantse Gemeente Oudewater.