Openstelling van onze kerken met de paasdagen

De afgelopen week waren onze kerken geopend. De ene dag iets drukker dan de andere. Maar we kregen veel waardering. Niet iedereen komt, niet iedereen durft. Het is allemaal goed. In ieder geval als u komt, houd dan afstand, in ieder geval anderhalve meter.

Voor de Paasdagen zijn we geopend op Stille Zaterdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag, steeds van 10.00 uur tot 12.00 uur. We zullen om 10.00 uur even kort de klok luiden. Op Eerste Paasdag sluiten we aan bij de oproep van de Nederlandse Bisschoppen om te luiden van 12.00 uur tot 12.15 uur.

…op deze manier kunnen we parochianen en allen die het horen, een hart onder de riem steken en oproepen tot gebed om zo samen Pasen te beleven. Nu het belangrijkste Hoogfeest van christenen niet samen in publieke vieringen gevierd kan worden, is dit een manier om toch met elkaar in gebed verbonden te zijn. Gewoonlijk luiden de klokken als oproep voor het vieren van de zondag. Dit keer luiden ze om mensen op te roepen zich thuis te verbinden met de eredienst van de kerk die wel doorgaat maar niet publiek gevierd kan worden…

De Bisschoppen wensen ons: “Ondanks alle onzekerheid en verdriet die ons overkomen, mogen we aan dat Woord vasthouden. Christus, het Woord dat leven geeft, leven in overvloed, is en blijft onze zekerheid. In die geest wensen wij u, ook en juist in deze dagen, een Zalig Pasen.”