Samen eenzaamheid verlichten

Iedereen kan elke week drie dingen doen om de eenzaamheid van anderen te verlichten. Drie dingen, dat is driemaal één, dus 1+1+1.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was er in Frankrijk een bisschop die de uitspraak heeft gedaan: “Als de kerk niet dient, dient ze tot niets”. In navolging van deze uitspraak en opdracht geven we u drie suggesties die eenvoudig tot uitvoering zijn te brengen, maar die voor een ander een wereld van verschil kunnen maken. Ieder kan op zijn of haar eigen manier een steentje bijdragen:

• Een telefoontje doen naar iemand die je mist of al lang niet hebt gehoord. Voor velen kan dit in de avonduren zelfs gratis.
  • Een brief of kaart sturen naar iemand. Zo’n brief of kaartje ontvangen doet veel deugd. Je kan dat verscheidene keren lezen. Je zet het op de kast en je beseft dat men je niet vergeten is.
  • Een gesprek op afstand met mensen die je buiten ontmoet. Afstand en nabijheid gaan hier ten volle samen. Verse lucht bij zo’n openluchtgesprek zal ook deugd doen aan het eigen welzijn. Zo kunnen we samen elke week de groeiende eenzaamheid verlichten.

Wie meedoet met het hartverwarmend initiatief 1+1+1 helpt mee onze geloofsgemeenschappen en onze parochie een warm medemenselijk gezicht te geven.
Met deze eenvoudige stapjes zetten we samen een grote stap voorwaarts om op een veilige manier deze moeilijke tijd draaglijker te maken! Samen verlichten we de corona-eenzaamheid. Afstand vervangen door nabijheid in een belletje, een krabbeltje en een babbeltje. 1+1+1. Samen maken we eenzaamheid lichter om dragen.