Pelgrimstocht van pastor Huub Spaan

Pelgrimstocht

De Vastenaktie roept iedereen op om een eigen aktie van vasten te houden. Een aantal jaren geleden op de inspiratie-dag ter voorbereiding van de veertigdagentijd werd ik uitgedaagd. Spontaan riep ik toen: “ik ga in de veertigdagentijd niet iets laten om te vasten, maar ik ga juist wat doen om te vasten. Elke morgen om 9.00uur vertrek ik afwisselend vanaf een parochiecentrum om een half uur te wandelen. Ieder die wil mag meelopen.”

Al voor de zesde keer gaan we dit jaar in de parochie Pax Christi deze bijzondere Pelgrimstocht houden. Zoals voorheen doen we dat samen als parochianen van de vier verschillende geloofsgemeenschappen. Het jaarthema van de parochie is: In verscheidenheid verbonden. Daarom is het fijn dat we ook dit jaar vele anderen mogen begroeten en ontmoeten. Schoolklassen van de basisschool lopen mee, een dominee van de PKN, een wethouder of burgemeester, leden van de MOV-groep, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Elke dag (behalve op zondag) wordt er vanuit één van de vier parochiecentra in de parochie Pax Christi gepelgrimeerd. Aanvang van de wandeltocht is om 9.00 uur. Om tien uur gaat ieder weer zijn eigen weg… elke dag vanaf een andere parochiekerk in Woerden, Meije, Kamerik en Oudewater.

Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten: “Gaat u met mij mee???”

Dag Datum Vertrek uit:
Woensdag 6 De Meije/Zegveld Aswoensdag