Pelgrimstocht pastor Huub……gaat door!!!

Er werd al veelvuldig naar gevraagd. Kunnen we wel de Pelgrimstocht wandelen dit jaar? Ook als de kerken dicht blijven? Kunnen we elkaar weer ontmoeten? Ook als we nog in lockdown zijn? Kunnen we dan wel pelgrimeren? En ja, ik ben blij u te vertellen dat we dit jaar de “Pelgrimstocht van Pastor Huub” door laten gaan!!! Van Aswoensdag 17 februari 2021 tot en met Paaszaterdag 3 april 2021 bent u allemaal uitgenodigd. Tjonge  wat een opluchting. Nou ja we hebben natuurlijk wel wat aanpassingen moeten bedenken. Want ook de Pelgrimstocht moet coronaproof.

En ja, waarom vindt u dan geen schema van alle startlocaties in deze Nieuwsbrief? Om te beginnen moet u zich namelijk aanmelden via de email. Want het gaat een beetje anders. Deels wordt de “Pelgrimstocht van Pastor Huub” namelijk digitaal. Elke morgen luiden de klokken om 9.00 uur op elke locatie. Niet om te verzamelen, maar om te bemoedigen om samen mee te doen. Nee, niet vanuit de kerk of de parochiezaal, maar gewoon vanuit uw eigen huis!!!

Hoe gaan we het aanpakken?
U meldt via de email dat u mee wilt doen, met vermelding van uw naam en adres. U krijgt het kaarsje met het jaarthema thuis als teken van verbondenheid. Iedere morgen ruim voor 9.00uur heeft u een email ontvangen. Daarin vindt u een gebed, de lezing van de dag en een bemoediging in de vorm van een spreuk of een gedicht. Om 9.00 uur steekt u het parochiekaarsje aan, u leest rustig de teksten en bidt het gebed. Hierna blaast u het kaarsje uit en trekt u uw jas aan en vanuit uw huis maakt u een wandeling van een half uur. Bij terugkomst wacht u een lekker kopje koffie of thee. Dat moet u dan natuurlijk wel even zelf zetten. Uw dag is begonnen en u heeft voor deze dag de Pelgrimstocht gemaakt. Natuurlijk kunt u ook iets later starten, natuurlijk kunt ook een dagje overslaan. Maar u kunt zo wel 40 dagen lang verbonden zijn met pastor Huub en zijn Pelgrimstocht.

Wat moet u doen?
Vóór 17 februari een email sturen naar pastor Huub (h.spaan@parochiepaxchristi.nl) met uw naam en adres. Hij zorgt dat u het pelgrimskaarsje thuisgebracht krijgt. Daarna zult u vanaf Aswoensdag elke dag een email ontvangen. We blijven de hele Veertigdagentijd met elkaar verbonden! Natuurlijk kunt u uw wandeling ook met een buurvrouw of buurman lopen. Of wat ook kan met een vriend of een vriendin. Let u wel een beetje op de afstand, anderhalve meter. Voor gezinnen is misschien de zaterdagmorgen heel geschikt. In ieder geval lopen we in verbondenheid van maandag tot en met zaterdag. En weet u het lichtje met het jaarthema mag zo letterlijk een teken van verbondenheid zijn. Het kaarsje heeft een brandduur van 24 uur. Misschien niet helemaal voldoende voor de Veertigdagentijd. Maar dan meldt u zich bij pastor Huub en voor € 2,00 krijgt u een nieuw kaarsje. De opbrengst hiervan is voor de Vastenaktie. Zo helpt u in Verbondenheid ook mee voor een mooie opbrengst voor de Vastenaktie.