Passie: het verhaal in 14 beelden

Een oud verhaal in een modern jasje
Op zaterdag 22 juni om 15.30 uur opent fotograaf Henk Veldhuizen een expositie van zijn nieuwe werk in De Bron in Alphen a/d Rijn. Onder de naam Passie: het verhaal in 14 beelden, zet de fotograaf de kruisweg neer in een fotoserie met jonge moderne mensen in een eigentijds, maar zeer herkenbaar beeld. Henk Veldhuizen, gepassioneerd portretfotograaf, doet graag iets terug voor zijn woonplaats. Zo heeft hij eerder meegedaan aan de kunstroute Alphen Art 2019. Met deze nieuwste expositie laat hij zien dat de kruisweg van alle tijden is. Want wie herkent niet het gevoel van opoffering, vernedering, pijn of verdriet?

Het idee voor deze fotoserie ontwikkelde zich al langer in zijn hoofd. Ondanks dat Henk Veldhuizen niet heel kerkelijk aangelegd is, loopt hij nooit zomaar een kerk voorbij zonder er even naar binnen te stappen. “Met name die vreedzame sfeer in kerken boeit mij mateloos”, aldus de fotograaf. Alle aanwezige kunstuitingen in de kerk zijn de inspiratie geweest voor deze foto­serie.

Henk Veldhuizen exposeerde eerder in Noordwijk. De tentoonstelling omvatte 24 portretten onder de titel “Een andere ik”. Hij ontving lovende kritieken, waaronder de vergelijking met de fotograaf Erwin Olaf. Bescheiden reageert hij: “Dank u wel, dat is echt teveel lof”. Wilt u meer weten over zijn werk, kijk dan op www.hajeve-pictures.nl.
Heeft u interesse in deze of een andere foto-expositie van Henk Veldhuizen mail dan naar hajeve@gmail.com. Tijdens de opening op 22 juni om 15.30 uur is een ieder van harte welkom. Daarna is de expositie nog te bezoeken t/m 21 juli 2019. Openingstijden expositie in de Bron: maandag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. Verder ook op zondag 23 juni, 7 juli en 21 juli van 10.30 tot 13.00 uur.