Maria Passie raakt je diep in je hart

Op 12 januari was de uitvoering van de Maria Passie in de Franciscuskerk in Oudewater.
Het was in meerdere opzichten overweldigend: de belangstelling was enorm, de kaartverkoop meer dan prima en de uitvoering zelf was zeer indrukwekkend.
Ongeveer 25 mensen brachten d.m.v. korte verhalen en hedendaagse (pop)muziek het levensverhaal van Maria indringend en realistisch ten gehore.
Het enthousiasme en de inzet van deze groep mensen was voor iedereen, jong en oud, gelovig of ongelovig, van begin tot einde inspirerend en aansprekend. In heel veel aspecten van wat Maria ooit overkwam, was herkenning, want het leven van Maria kent veel gelijkenissen met levens van de mensen van nu.
Het publiek werd keer op keer geraakt en ontroerd door de liederen en/of teksten. Na afloop was er dan ook heel veel lof voor deze prachtige voorstelling.
De opbrengt van de avond gaat volledig naar het Aquero fonds. Deze stichting ondersteunt mensen die graag op bedevaart gaan, maar dit niet helemaal of helemaal niet zelf kunnen betalen.
Graag willen wij hierbij onze dank uitspreken aan alle vrijwilligers die ons geholpen hebben dit mooie concert in onze kerk in Oudewater te laten plaatsvinden.
Ontroerd en geraakt kijken we er met veel dankbaarheid op terug.

Marja Stalvord en Wil Blom