Corona maatregelen van 9 oktober

Vrijdagnacht, een paar minuten voor twaalf, kwam eindelijk het bericht van de Nederlandse Bisschoppen na het overleg met Minister Grapperhaus. Teleurstellend, ja, maar tegelijk ook begrip. Nederland verkeert net als de rest van de wereld in een pandemie. Alleen als we allemaal ons steentje bijdragen, alleen als we samen onze schouders er onder zetten kunnen we deze moeilijke tijd overwinnen. Net als ieder ander en net als elke andere sector in de samenleving zouden we graag weer terug willen naar de tijden van voor februari van dit jaar, maar zolang het virus niet onder controle is moeten we waakzaam en zorgzaam zijn en blijven voor elkaars gezondheid.

De brief van de Nederlandse Bisschoppen is helder en duidelijk. Ja, alles staat in het teken van het beheersbaar krijgen van de grillen en ongemakken van het virus. En alleen samen krijgen we dat voor elkaar. We sluiten ons dan ook aan bij de oproep van de Bisschoppen om zo snel mogelijk af te schalen naar maximaal dertig personen (exclusief de bedienaren) per viering. Nieuw is dat er een dringend advies is aan de parochianen om een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Alle overige maatregelen volgens de protocollen Juli 2020 blijven van kracht. Geen volkszang, wel een voorzanger of zanggroepje (maximaal 8 personen), wat overigens ook geld voor Kinderkoren.

Voor alles geldt wees alert en attent op elkaar en jezelf ten behoeve van de gezondheid van jezelf en de ander.

De Nederlandse Bisschoppen blijven met Minister Grapperhaus in gesprek. Dit is belangrijk want een einddatum is voorlopig nog niet genoemd. Dit heeft natuurlijk alles te maken met wanneer er zicht is op het onder controle krijgen van het virus en er weer meer ruimte mogelijk mocht komen. Dat betekent vooralsnog dat we de organisatie van Allerzielen laten bestaan zoals we hebben ingezet, met dien verstande dat het maximaal personen dat aanwezig kan zijn 30 parochianen per viering is. Op dit moment wordt dat geregistreerd door “Kerkkaartje”. We laten dat voorlopig zo staan en het pastoraal team zal bekijken in hoeverre het mogelijk is om extra vieringen in deze dagen van Herdenken toe te voegen. Ook heeft de organisatie van ‘Allerzielen in het Licht’ in Oudewater al zijn maatregelen getroffen en beperkte toegangstijden tot de begraafplaats aangegeven. Maar blijft u zich realiseren dat maatregelen op het laatste moment kunnen wijzigen. In alle geval laten we samen alert en attent blijven op elkaar en onszelf en dat alles ten behoeve van de gezondheid van onszelf en elkaar.

Voor de komende twee weekenden in oktober zullen we ter regulering van de bezoekers van onze vieringen weer een registratie op moeten zetten. Dit kan door u telefonisch aan te melden op het telefoonnummer van het Centraal Secretariaat 0348 20 30 12.

U allemaal een mooie week/zondag toegewenst,
Blijf gezond, pas een beetje op elkaar.
We houden afstand, minstens anderhalve meter,
maar we zijn misschien wel dichter bij elkaar dan ooit.

l een mooie week/zondag toegewenst,
Blijf gezond, pas een beetje op elkaar.
We houden afstand, minstens anderhalve meter,
maar we zijn misschien wel dichter bij elkaar dan ooit.

Mogelijk dat u op dit moment elders op deze website nog verouderde informatie vindt.

Daarvoor onze excuses, we hopen u zo snel mogelijk en adequaat van de juiste informatie te voorzien.