Dia de Solidariedade

De stichting VIVA neemt het initiatief om samen met de stichting Vamos een ‘Dia de Solidariedade’ te organiseren in de wijk van Madre Teresa, waar Vamos in 2015 en in 2017 heeft gewerkt. Veel gezinnen in de buitenwijken hebben het in deze coronatijd slecht.

Juist omdat Vamos dit jaar geen jongeren kan voorbereiden op een nieuwe reis in 2021 vinden we het bijzonder om u over dit initiatief te vertellen. Want dat Vamos al zeven reizen met jongeren heeft gemaakt en een goede relatie heeft opgebouwd met de Braziliaanse jongeren van de stichting VIVA mag dit mooie project als resultaat voortbrengen.

In de stad Garanhuns worden 75 gezinnen uit de achterstandswijk van Madre Teresa ondersteunt met een voedselpakket, maar tevens gaan de jongeren de wijk in om voorlichting te geven over gezondheidszorg in deze coronatijd.

In de studentenstad Campina Grande worden in een achterstandswijk 40 gezinnen ondersteund met een voedselpakket en ook hier wordt voorlichting gegeven over gezondheidszorg in coronatijd.

Tot oktober 2020 mochten we € 3790,00 ontvangen om onze Braziliaanse jonge vrienden en vriendinnen financieel te ondersteunen met hun goede werk. De acties verlopen succesvol en zo kunnen we hen in november ondersteunen en we hopen ook in december een dag van Solidariteit te kunnen blijven organiseren. De voedselpakketten die worden verstrekt kosten ongeveer € 10,00 per gezin.

Uw bijdrage kunt u storten op rekeningnummer NL 80 RABO 0115 853 863 t.n.v. Stichting Vamos Schipluiden o.v.v. Dia de Solidariedade.

We zeggen dankjewel voor elke bijdrage.