24 mei Orgelconcert door Ruud Huijbregts

Ruud Huijbregts (1961) studeerde aan het Brabants Conservatorium inTilburg orgel bij Hub Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Verder volgde hij nog diverse cursussen o.a. bij Luigi Tagliavini, Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe (orgel) en Joop van Zon (orkestdirectie).

Ruud Huijbregts is actief als organist, clavecinist/continuospeler en koordirigent. Als organist was hij onder ander te horen is St. Paul’s Cathedral in Londen. Als koordirigent gaf hij vele concerten in binnen- en buitenland en verzorgde hij diverse radio-, televisie- en CD-opnamen, waaronder het complete werk van Herman Hollanders, die in de vroege 17e eeuw organist was van de Eindhovense Sint Cathrien.

Ruud is mede-initiatiefnemer en artistiek leider van Collegium Musicum Eindhoven. Is stadsorganist in Eindhoven en dirigent van het studentenkoor  Vokollage van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap “Quadrivium”, docent aan de CKE muziekschool te Eindhoven en aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.