2019 Parochiereis naar Lourdes

Samen met enkele parochianen hebben we het idee geopperd om een parochiereis naar Lourdes te maken. De datum en de mogelijkheid van vervoer hebben we nog niet vastgesteld. Maar de reis zal in het najaar van 2019 plaatsvinden. Vanuit elke geloofsgemeenschap zijn er vrijwilligers die de reis, vorm gaan geven.  De reis zal pastoraal ondersteund gaan worden door Pastor Janneke Stam en Pastor Thijs van Zaal.

Waarom naar Lourdes?
Vele duizenden pelgrims gaan naar Lourdes omdat zij geloven dat Maria daar verschenen is in een nis van de rots van Massabielle. Daardoor is Lourdes één van die plekken geworden, waar ‘de hemel de aarde raakt’. Zowel voor zieken als gezonden is het een oase van gebed en ontmoeting. In Lourdes kun je niet alleen terecht met je zorgen en verwachtingen, maar ook met je dankbaarheid. De vieringen, de contacten en gesprekken, het stil genieten, samen bidden en zingen, de pelgrims die blijheid uitstralen en de hulpvaardigheid van de vele vrijwilligers: het zijn allemaal momenten die een diepe indruk achterlaten. Je voelt je geestelijk verrijkt. Een reis naar Lourdes is een betekenisvolle ontmoeting en een ervaring voor het leven die bemoediging geeft.

Heeft u interesse houdt u de komende periode het parochieblad en de website in de gaten. Klik hier voor de datum.