2009-2019: Monique van den Hoogen 10 jaar dirigent van het Middenkoor

Zaterdag 15 juni jl. vierde het Middenkoor het feit dat Monique 10 jaar dirigent van het Middenkoor is. Het bestuur had een leuk feestje voor haar en de koorleden verzorgd.
De middag begon met koffie en gebak in een aan de Hollandse IJssel gelegen tuin van een koorlid. De weergoden waren ons goedgezind. Een deel van het gezelschap werd alsnog onverwachts ‘ingewijd’ door de sproei installatie in de tuin.

Het koor werd opgehaald door de ‘Jan Kordaat’ (een voormalige trekschuit) voor een boottochtje op de Hollandse IJssel. Door accordeoniste Gerda Huigen zat de sfeer er al meteen goed in! Aan boord werden met toespraakjes, doorspekt met persoonlijke uitspraken van Monique, en liederen herinneringen opgehaald aan de afgelopen 10 jaren. Halverwege de tocht werd er aangemeerd aan het Jaagpad waar Jeanne van Jaarsveld klaar stond met heerlijke hapjes.

In het bijzijn van de dochter en zoon van Monique werd haar als cadeau een spiegel aangeboden met daaromheen Delfts blauwe tegeltjes met haar eigen ‘tegeltjeswijsheden’, waar zij het koor in de loop van de jaren ruimschoots van voorzag.

Zoals: ‘Ik kan zo pastorette worden’, ‘Uit volle borst graag want het ijs is dik genoeg’ en ‘Gooi d’r ’n beetje Juffrouw Ooievaar in!

In een speciaal voor haar geschreven lied werd haar muzikaal talent bezongen: passievol, mentor en de X-factor. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet.

Wij als koor hopen dat we nog heel lang van haar mogen genieten en zoals we haar al toezongen: “Dol op haar, gaan ervoor, wij van het Middenkoor!”