14 juni concert door Gerrit Christaan de Gier en Ensemble Filomusica

Op vrijdagavond 14 juni om 20.15  uur organiseert de Stichting Bonaventuraconcerten het derde van een reeks van zes concerten in de Bonaventurakerk. Op uitnodiging van de stichting spelen de bekende Utrechtse organist Gerrit Christiaan de Gier en het Ensemble Filomusica samen een uniek en origineel programma.

Gerrit Christiaan de Gier (1962), momenteel organist van de Jacobikerk te Utrecht, studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij behaalde in 1987 met onderscheiding de diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus en slaagde ruimschoots voor het examen kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Bij Jan Raas en Jan Welmers studeerde hij improvisatie. Verder nam hij deel aan internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie bij Martin Haselböck, Daniel Roth en Gisbert Schneider en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou. De Gier, die een uitgebreide lespraktijk heeft, won verschillende eervolle prijzen, verleende aan tal van radio-uitzendingen en speciale projecten zijn medewerking en concerteerde in binnen- en buitenland.

Filomusica is een instrumentaal amateurensemble, opgericht in 1994. Het ensemble brengt puur instrumentale klassieke muziek (van barok tot romantiek) en bewerkingen van psalmen en gezangen ten gehore.  Ook heeft het ensemble veel ervaring in het begeleiden van koren. De musici staan onder de enthousiaste leiding van Martien van der Zwan.

De Stichting Bonaventuraconcerten nodigt jong en oud van harte uit om dit prachtige concert bij te wonen. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis mee, volwassenen betalen € 10,- p.p. – 65+ betalen € 9,-

Orgelconcert in Bes major.
Opus 4 No 2
– A tempo ordinario e staccato
– Allegro
Georg Friedrich Händel (1685-1759) orgel en orkest