02-11-2018: Allerzielen In ’t Licht 2018 Oudewater

De organisatie, met hulp van vrijwilligers en de Klaproos, hadden het R.K. Kerkhof prachtig en ingetogen verlicht. Lampen, vele kaarsjes en een aantal vuurkorven gaven het kerkhof een bijzondere sfeer. Namen van overledenen werden ingetogen gezongen, er lagen briefjes waarop je een boodschap kon schrijven aan je dierbaren die verzameld werden en later op de avond verbrand werden. Een groot hart was er geplaatst waarop je de naam van diegene die je wilde herdenken kon opschrijven. Bloembollen konden worden gepoot in een hartvorm. Veel mensen bezochten deze avond het kerkhof met bloemen of kaarsjes voor een bezoek aan een graf of urn, om met elkaar hun dierbaren te herinneren.
Er was gelegenheid om een kopje koffie, thee of Glühwein te drinken. Eigengemaakte koekjes (Allerzielenkoekjes) met een kruisje erop werden aangeboden.
Zo’n 27 vrijwilligers, waaronder scoutingleden, hadden zich weer ingezet om er een waardevolle avond van te maken.

Jan Baars, werkgroep Allerzielen in ’t Licht Oudewater
Foto: Bert van der Horst